Waar werk je?

Geplaatst door

DNSF Startup Weekend NYC  - 048De meeste thuiswerkers hebben hun werkruimte in een gedeelte van het huis dat ook een andere functie heeft, zoals de keuken of de huiskamer. Meestal is dit uit nood geboren, omdat er geen andere ruimte beschikbaar is of omdat er gemultitasked moet worden.

Andere flexwerkers zweren bij een eigen werkplek, waar ze ongestoord kunnen werken. Dit betekent dat er offers moeten worden gebracht om het werken mogelijk te maken. Zo moet er eventueel oppas voor de kinderen worden gezocht en ruimte worden vrij gemaakt of aangebouwd.

Het lijkt of je het werk serieus neemt als je een eigen kantoor hebt, maar dat is niet nodig. Of je een professional bent heeft niks te maken met waar, hoe en hoeveel je werkt.

Coworkplekken

Dat je flexwerker bent, hoeft niet altijd te betekenen dat je van huis uit werkt. Het is afhankelijk van je baan waar je werkt. Zo kan het zijn dat je trainingen op locatie verzorgt of bij klanten in hun bedrijf. Er komen steeds meer bedrijven, zoals thee- en koffiehuizen, die zorgen voor een wifiverbinding een stoel en koffie. Hier kunnen flexwerkers elkaar ontmoeten. Coworking is een ideale manier voor thuiswerkers om uit hun isolement te komen.

De belasting

Het is handig even uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn voor aftrekbaarheid van je werkruimte. De nieuwe wetgeving is niet echt gunstig voor thuiswerkers. In de meeste gevallen kunnen kantoorkosten, zoals: gas, water, licht en meubilair, niet meer worden afgetrokken. Alleen als je een zelfstandige ingang voor je werkplek hebt, zijn er mogelijkheden. Dan is de ruimte apart en kan verhuurd worden aan een bedrijf.

Reacties zijn gesloten.