Nederland wil met flexibel werken vooral kosten besparen

Geplaatst door

Steeds meer bedrijven in West-Europa bieden medewerkers aan om te werken waar en wanneer zij willen, blijkt uit internationaal onderzoek van BakkerElkhuizen. In Engeland hebben 64% van de organisaties flexibel werken al langer dan een jaar ingevoerd. Duitsland en Nederland volgen op de voet met 57% en 48%. België blijft nog iets achter met 38%, maar daar zijn wel het hoogst aantal bedrijven flexibel werken nog aan het uitrollen de komende jaren.

Via: BakkerElkhuizen.nl

Via: BakkerElkhuizen.nl

In Duitsland, België en Engeland zijn de medewerkers de belangrijkste reden om flexibel werken in te voeren. Door personeel het werken op  flexibele tijden aan te bieden en hen de gelegenheid te geven om thuis en op andere locaties te komen willen zij de medewerkerstevredenheid verhogen en tegemoetkomen aan hun wensen. Nederland is het enige land waar kostenbesparing de belangrijkste reden is om flexibel werken in te voeren. Wanneer medewerkers vaker thuiswerken kunnen de organisaties besparen op de reiskosten en op de kosten van huisvesting kan bespaard worden door flexplekken in te zetten. Het is dan ook logisch dat in het onderzoek blijkt dat in Nederland de meeste bedrijven flexplekken aanbieden.

Het Nieuwe Werken is echter niet alleen besparen, maar betekent voor het bedrijf zeker in de beginfase ook investeren. Medewerkers moeten overal efficiënt en gezond kunnen werken. Een thuiswerkplek moet bijvoorbeeld net als een kantoorwerkplek voldoen aan de Arbowetgeving. Een laptop en ergonomische accessoires zijn daarbij belangrijke hulpmiddelen. Een andere investering voor de organisatie is dat medewerkers overal toegang tot het netwerk van de organisatie moeten hebben.

 

Reacties zijn gesloten.