Hoe moet je thuiswerkplek eruitzien?

Geplaatst door

thuiswerkplekThuiswerken is natuurlijk helemaal het nieuwe werken. Geen tijdsverspilling zoals in de file staan, geen dure reiskosten en nog vele andere voordelen voor zowel werknemer als werkgever. Maar voordat je thuis goed aan de slag kunt, zijn er verschillende dingen waar jij en je baas even op moet letten. Zoals is het allereerst belangrijk om goed na te denken over je werkplek thuis. Als je je bureau in de woonkamer zet, kun je natuurlijk nogal eens gestoord worden. Zoek daarom een rustige plek waar je je prettig voelt en je goed kunt concentreren.

Heb je die plek eenmaal gevonden, dan moet deze ook nog goed ingericht worden. Net als je werkplek op de zaak moet ook de thuiswerkplek aan verschillende regels op het gebied van Arbowetgeving voldoen. Zo moet er bijvoorbeeld een risico-inventarisatie worden uitgevoerd en dient de werkplek ook ergonomisch verantwoord zijn. Je kunt hierbij denken aan de juiste verlichting, maar ook aan een bureau en een bureaustoel die in hoogte verstelbaar moeten zijn. Natuurlijk heb je ook een computer of laptop nodig, evenals een internetverbinding. Een hele investering dus, maar gelukkig is een groot deel daarvan ook weer aftrekbaar van de belasting.

Hiervoor moet echter wel aan enkele voorwaarden worden voldaan. Zo geldt hiervoor allereerst een maximum bedrag van 1.815 euro per periode van vijf jaar, waarbij de werknemer  in ieder geval minstens één volledige werkdag per week thuis moet werken. Daarnaast mag het geld dat de werkgever beschikbaar stelt ook uitsluitend aan de inrichting van de werkplek worden besteed. Tot slot is het ook belangrijk dat er hiervoor een contract wordt opgesteld, waarop het thuisadres van de werknemer vermeld staat. Zodra dit allemaal is geregeld kan er voordelig en efficiënt een thuiswerkplek worden ingericht.

Reacties zijn gesloten.