Het nieuwe werken

Het werken in loondienst staat op losse schroeven. We worden steeds minder beschermd tegen ontslag. Vaste banen worden vervangen door losse contracten en steeds meer mensen worden eigen baas. Flexibel werken op tijdstippen die jezelf schikken en vanaf de plek die je wenst, zijn onze nieuwe voorrechten.

Verkiest de Nederlander dan toch vrijheid en geluk boven geld?

Tegenwoordig is het niet meer vanzelfsprekend dat je een baan hebt voor het leven, waarbij je doet wat de baas van je vraagt. Onze maatschappij verandert van een industriële samenleving in een dienstenmaatschappij. Hierdoor veranderen we zelf ook en zijn verantwoordelijk voor ons eigen doen en laten. We worden geacht na te denken over het doel in ons leven.

Als je weet wat je wilt en hoe je jouw leven wilt inrichten, dan weet je ook welk inkomen daarbij past

Pas als je deze vraag hebt beantwoord ga je op zoek naar een functie die bij jouw past, waar je jouw creativiteit en passie in kwijt kunt. Het hangt van je eigen ontwikkeling af, wat je toegevoegde waarde is voor een bedrijf. Op deze manier denken zorgt ervoor dat het bedrijf, alsook de medewerkers respectvol met elkaar omgaan. De medewerker is verantwoordelijk voor zijn eigen taken en heeft de vrijheid deze te ontwikkelen. Het bedrijf daarentegen heeft een gemotiveerde kracht, die staat voor zijn zaak.