Effectiever onderweg met het nieuwe werken

Geplaatst door

woon-werkAls bezoeker van deze website heb je ongetwijfeld al een idee gekregen van de voordelen die het nieuwe werken biedt. Die voordelen zijn er zowel voor werknemers als werkgevers. Laten we het woon-werkverkeer hierbij eens als voorbeeld nemen. Vaak vervelend voor de werknemer die in zijn eigen tijd in de file staat, maar vanwege de kosten ook geen groot plezier voor de werkgever. Bij het nieuwe werken is de locatie waar gewerkt wordt veel minder belangrijk en kan deze bron van frustratie en kosten flink worden ingeperkt. Zo wordt de werknemer effectiever en kan zijn baas weer besparen op de kosten van het reizen.

Mobiel werken onderweg
Wie werkt volgens het nieuwe werken is veel minder gebonden aan een vaste werkplek zoals een kantoor. Door middelen als een laptop, een tablet of een smartphone kan men immers overal en altijd in contact zijn met het bedrijf. Thuiswerken wordt zo stukken makkelijker om te realiseren, maar ook de tijd onderweg naar kantoor kan zo effectiever benut worden. Wie met de trein reist kan zo in alle rust nog wat werk doen voor men het kantoor binnenloopt. Ook een reis naar een klant of zakelijke afspraak wordt zo geen verloren tijd, maar juist een moment om je in alle rust nog even goed voor te bereiden.

Lagere kosten
Wie binnen zijn bedrijf het nieuwe werken introduceert, kan ook als werkgever de nodige voordelen behalen. Doorgaans vinden werknemers dit een veel prettigere manier om te werken, dus daar zit de eerste winst al. Maar denk bijvoorbeeld ook eens aan de kosten die bespaard kunnen worden op leaseauto’s wanneer werknemers minder reizen. Wanneer vooraf de leasekosten worden berekend, kan het overige deel ingezet worden middels een mobiliteitsbudget. Hierbij kan de ene medewerker weer kiezen om per trein te reizen, terwijl een ander gebruik kan maken van een leaseauto. Door elke werknemer hierin zijn eigen keuze te laten maken zal iedereen veel effectiever onderweg zijn, wat uiteindelijk weer merkbaar is in lagere kosten.

Reacties zijn gesloten.