De gevolgen van het nieuwe werken voor managers

Geplaatst door

manager als coachHet nieuwe werken heeft gevolgen voor bijna iedere werknemer en werkgever. Een van de functies die er het meeste mee te maken heeft en er de meeste gevolgen van ondervindt, is de functie van leidinggevende.

Managersite.nl deed onderzoek naar de gevolgen van het kostenbesparende nieuwe werken binnen  bedrijven. De eerste uitkomst? De manager wordt meer een netwerkleider/coach en gaat resultaatgerichter te werk. De manager wordt een leider op een hoger abstractieniveau. Hij moet mensen weten te motiveren op basis van hun intrinsieke kwaliteiten, luidt de conclusie. Ook wordt de manager door het nieuwe werken gedwongen om daadwerkelijk een sturende functie te vertolken bij het maken van afspraken en om grip te houden op resultaten.

Taakinhoudelijke uitvoering?

Veel managers die meededen aan het onderzoek geven aan dat de moderne manager binnen het nieuwe werken weg moet blijven uit de taakinhoudelijke uitvoering van het werkproces. Hij moet weten wat er op hoofdlijnen speelt, maar verder niet te veel ingrijpen. Organisaties als TNO, KPN en Interpolis geven bijvoorbeeld veel ruimte tot eigen inhoudelijke invulling door werknemers. Ook in opleidingen voor managers wordt steeds meer aandacht besteedt aan de coachende kant van het vak.

Lastiger

Het wordt dan ook steeds lastiger om medewerkers taakinhoudelijk aan te sturen. Kenniswerkers zijn bijvoorbeeld steeds meer weg uit het operationele gezichtsveld en begeven zich vaak in netwerken met tijdelijke (projectmatige) teams. De moderne manager zal zich dus moeten specialiseren op het coachen en sturen van zijn team en zich minder gaan bemoeien met het inhoudelijke.

Reacties zijn gesloten.