10 gouden tijdregels

Geplaatst door

De morgenstond heeft goud in de mond

Het is bewezen dat de meeste mensen ’s ochtends het productiefst zijn. Dat is natuurlijk logisch, na een goede nachtrust heb je nieuwe energie. Gebruik deze om meteen een stuk van je to-do-lijst af te werken. Elke dag een half uurtje eerder beginnen, resulteert in zo’n twintig extra werkdagen.
Een betere manier van tijd winnen is er niet.

Maak voor elke dag een goed plan

Aan het einde van je werkdag kun je het beste even tijd reserveren om een plan voor de volgende dag te maken.

Denk aan je gezondheid

Het lijkt vanzelfsprekend, maar je gezondheid is het belangrijkste om goed te kunnen presteren en is de beste tijdsinvestering die je kunt doen. Want als je ziek bent, neemt je productiviteit af en raak je snel achter met je werkzaamheden.

Op tijd en voldoende eten

Goede eetgewoonten zorgen voor de benodigde energie.

Enkele tips:

  • Plan de maaltijden in je agenda
  • Begin met een goed ontbijt en nuttig de lunch buiten je werkplek
  • Eet gevarieerd en gebalanceerd

Minimaal twintig minuten bewegen per dag

Het is wetenschappelijk bewezen dat bewegen positieve gedachten en energie opleveren. Dit is belangrijk voor de productiviteit. Neem dit dus zeker mee in je dagschema.

Goede nachtrust

Dat slapen belangrijk is voor je prestaties weet toch iedereen. Maar dat een dutje overdag kan helpen je energie weer op peil te brengen is nog geen algemeen goed. Toch werkt het zeer verfrissend.

Reserveer tijd om te niksen

Volwassen hebben behoefte aan tijd om niets te hoeven, zoals wandelen, mediteren, muziek luisteren. Deze momenten trainen je denkspieren, bevrijden je van stress en leiden vaak tot nieuwe inzichten. Noem dat maar niets doen.

Delegeren

Overleg met jezelf wat voor jou het belangrijkste is en probeer al het andere te delegeren. Dat vereist organisatie, maar levert je veel tijd op.

Zeg eens wat vaker nee

Ga zuinig om met je tijd door nee te zeggen. 

Maak je leven eenvoudiger

Bedenk: Hoe minder je hebt, hoe minder je hoeft.

Reacties zijn gesloten.